vrijdag 12 april 2024

Media-aandacht voor onze situatie: we moeten in verbinding blijven


Buurttuin Sleat Wikel is de afgelopen week druk bezocht door de media. Eerlijk: we schrokken daar zelf ook van, want we hebben ze niet actief uitgenodigd. Natuurlijk hebben we het slechte nieuws dat we kregen, wel zelf gedeeld op onze website en Facebook-pagina. Blijkbaar gaat het nieuws dat de gemeente het voornemen heeft om te gaan handhaven, vervolgens als een lopend vuurtje. We hebben inmiddels de Balkster Courant, de Leeuwarder Courant en Omrop Fryslân (video op ongeveer 8 minuten) op de tuin ontvangen. Daar hebben we feitelijk uitgelegd wat de situatie is, zoals we eerder zelf al meldden op deze website.

In verbinding blijven
Wat wij hopen is dat de gemeente en wij als buurttuin met elkaar in verbinding blijven. Samen moet we toch een oplossing kunnen vinden? We staan tenslotte allebei voor hetzelfde zou je zeggen: gezondheid, verbinding, duurzaamheid en ga maar door. Ook zouden we nog steeds met degene(n) die melding hebben gemaakt van onze activiteiten, in gesprek willen. We willen graag horen wat nu precies de bezwaren zijn. Mogelijk zijn er dan afspraken te maken, waardoor de gemeente ons kan gedogen. Tot op heden wordt hier geen gehoor aangegeven. Ook niet na bemiddeling van de gemeente. Dat betreuren wij zeer.

Respect blijven houden
Als buurttuin staan wij juist voor de dialoog. Blijf met elkaar praten, zodat je allemaal van de ruimtelijke omgeving kunt genieten. Ook de reacties richting de melders die wij nu zien op de social media, vinden wij niet allemaal even prettig. Het is prachtig om te zien hoe onze tuin gesteund wordt door de mienskip. Alleen we moeten er daarbij wel voor zorgen dat we respect voor elkaar blijven houden: hoe lijnrecht we ook tegenover elkaar staan.

In gesprek voor positieve afloop
Buurttuin Sleat Wikel wacht nu af wat de reactie van de gemeente wordt op de zienswijzen die zij hebben ontvangen. Ook hopen we dat we met elkaar (alle betrokkenen) rond de tafel kunnen om aan deze hele situatie alsnog een positieve draai te geven, op welke manier dit ook mogelijk is.

Belangrijke uitnodiging
Daarom nodigen wij de betrokken wethouders, dorpencoördinator en ambtenaren van Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) van harte uit om op korte termijn met ons opnieuw om tafel te gaan. Wij zijn in afwachting van een reactie. 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten